ფინანსური კრიზისის განვითარების ეტაპები - ჟოჟუაშვილი ნათია (Business and Legislation, 2009)
მსოფლიოს ქვეყნების უმრავლესობა 2008 წლის დამდეგს ფინანსური კრიზი სისა და მზარდი უმუშევრობის პირობებ ში შეხვდა. აშშის იპოთეკური კრიზისი (2007 წ. აგვისტოდან 2008 წ.) გარდაიქმნა ღრმა ფინანსურ კრიზისად და 2008 წლის III კვარტლიდან შევიდა რეცესიაში. ეხლან დელი კრიზისი ისე როგორც უმეტესობა კრიზისებისა, აღმოჩნდა სრულიად მოუ ლოდნელი, რასაც მოწმობს ამერიკის ხე ლისუფლების მიერ გარკვეული ზომების დაგვიანებით მიღება.