საქართველო დეფოლტის საფრთხის მოლოდინში - ელიავა ლია (Business and Legislation, 2009)
თავდაპირველად ტერმინი `დეფოლტი მხოლოდ სახელმ წიფო და კორპორატიული თამასუქების ემისიასა და ბრუნვას თან მიმართებაში გამოიყენებოდა და ემიტენტის მიერ პროცენ ტებისა და სესხის თანხის გადახდაზე აღებული ვალდებულებე ბის შესრულებაზე უარის თქმას გულისხმობდა. შემდგომში ფინანსური ურთიერთობების განვითარების კვალდაკვალ, ამ ტერმინის მნიშვნელობა გაფართოვდა. დღეს დეფოლტი განიხილება, როგორც მსესხებლის საგადასახდე ლო ვალდებულებების დარღვევა კრედიტორის წინაშე, მისი უუნარობა დროულად განახორციელოს გადახდები სავალო ვალდებულებებზე ან შეასრულოს ნასესხობის ხელშეკრულების სხვა პირობები. ფართო გაგებით, დეფოლტი ნიშნავს სავალო ვალდებულებებზე ნებისმიერი სახით უარის თქმას.