თვითმმართველობა, როგორც დემოკრატიის მწვერვალი - მიხანაშვილი ნუკრი (Business and Legislation, 2012)
თვითმმართველობა არა მხოლოდ დემოკრატიის შემადგენელი ნაწილი, არამედ მისი მწვერვალია. რეფორმისტული აზროვნება ცხადია კარგია, მაგრამ როგორ რეალიზდება ცენტრალური ხელისუფლების მეტად ამბიციური იდეები რეგიონებში, ადგილობრივი მმართველობების მრავალრიცხოვან სტრუქტურებში?! ხელისუფლება სამოქმედოდ ევროპული გამოცდილების „ან-ბანს" გვთავაზობს, „რომანი" კი რეგიონებში უნდა დაიწეროს!