სადაზღვევო კომპანიების საინვესტიციო საქმიანობის შეფასების კრიტერიუმები - კაკაშვილი ნატო; ჟოჟუაშვილი ნათია (Business and Legislation, 2015)
მზღვეველების მიერ მნიშვნელოვანი ფინანსური რესურსების კონცენტრირება აქტიური საინვესტიციო პოლიტიკის განხორციელების გზით დაზღვევას აქცევს ეკონომიკის განვითარების მნიშვნელოვან ფაქტორად. მზღვეველები საინვესტიციო საქმიანობით უზრუნველყოფენ დაბანდებების მაღალ რენტაბელობას, რათა ინვესტირების პერიოდში შეინარჩუნონ დაბანდებების რეალური ღირებულება და აუცილებლობის შემთხვევაში განახორციელონ აქტივების რეალიზაცია.